4 bifteky po 150 g
100 ml sladkej smotany
1 lyžica masla
1 malá feferónka
zeler
worchestrová omáčka
2 strúčiky cesnaku
6 lyžíc olivového oleja
1 lyžica zeleného korenia
šťava z polovice citróna
mleté čierne korenie
soľ.
Olej zmiešame s cesnakom nakrájaným nadrobno
feferónkou
zrnkami zeleného korenia a niekoľkými kvapkami worcestrovej omáčky. Všetko necháme stáť niekoľko dní
čím získame pikantný koreninový olej
ktorý môžme použiť na všetky grilované pokrmy. Mäso umyjeme a osušíme
potrieme koreninovým olejom a necháme asi 1 až 2 hodiny marinovať. Zeler olúpeme
rozštvrtíme
pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme nad parou uvariť domäkka. Uvarený zeler spolu so smotanou v mixéri rozmixujeme. V hrnci rozpustíme maslo
pridáme rozmixovaný zeler so smotanou a za stáleho miešania rozvaríme na kašu. Zakryjeme a odložíme na teplé miesto. Mäso vložíme do prehriateho grilu
grilujeme z každej strany asi 3 minúty tak
aby ostalo vnútri ružové. (Mäso možno pripraviť aj na teflonovej panvici. Vtedy mäso položíme na horúcu suchú panvicu a necháme z každej strany pripiecť - asi po 60 sekundách. Potom ešte pri miernejšej teplote dopekáme asi 2 až 3 minúty.) Po upečení jemne okoreníme a osolíme. Podávame na teplých tanieroch so zelerovým pyré.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.