4 dobre odležané bifteky po 200 g
200 ml bieleho vína
750 g paradajok
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
šálka oleja
šťava z 1 citróna
zväzok bazalky
mleté čierne korenie
soľ.
Bifteky opečieme v horúcom oleji podľa chuti
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji krátko opečieme nasekaný cesnak a nadrobno nakrájanú cibuľu. Prilejeme citrónovú šťavu a biele víno a krátko povaríme. Paradajky olúpeme
zbavíme jadierok
nakrájame
pridáme k cibuli a znova krátko opražíme. Primiešame nasekanú bazalku
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Bifteky osolíme a okoreníme
polejeme omáčkou a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.