400 g hovädzej sviečkovice
30 g údenej slaniny
4 paradajky
2 zeleninové papriky
1 malá cibuľa
olej
tuk na vyprážanie
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
oregano
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Zľahka naklepeme
osolíme
okoreníme
pokvapkáme olejom a na niekoľko hodín dáme odležať do chladničky. Opečieme z oboch strán v rozpálenom tuku a odložíme na teplé miesto. Slaninu rozpražíme
pridáme na rezance nakrájané papriky a chvíľu podusíme. Keď sú papriky polomäkké
pridáme paradajky a udusíme domäkka. Pridáme opečené mäso
posypeme petržlenovou vňaťou
ochutíme oreganom a zohrejeme. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi
obložné kolieskami cibule.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.