400 g hovädzej sviečkovice
100 g rokfortu (Nivy)
1 čajová lyžička masla
masť na opekanie
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Dobre odležanú sviečkovicu umyjeme
odblaníme a nakrájame na rezne. Zľahka naklepeme tupou stranou noža
osolíme
okoreníme mletým korením a potrieme olejom. Necháme odležať niekoľko hodín v chladničke. Bifteky opekáme v rozpálenej masti z každej strany 4 až 5 minút. Rokfort vymiešame s maslom a s petržlenovou vňaťou. Na každý biftek dáme trocha vymiešaného rokfortu. Podávame s dusenou zeleninou a čerstvým bielym pečivom. Vhodné sú aj varené zemiaky alebo zemiaková kaša.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.