400 g hovädzej sviečkovice
4 vajcia
1 cibuľa
tuk na opekanie
1 lyžica horčice
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne asi 2 cm hrubé. Tupou stranou noža ich zľahka naklepeme
osolíme a okoreníme. Sformujeme ich do okrúhleho tvaru a z oboch strán opečieme v rozpálenom tuku. Ak chceme
aby bolo mäso vo vnútri ružové
opekáme ho 4 až 5 minút. Ak ho chceme mať dobre prepečené
opekáme ho 10 minút. Mäso bude mimoriadne jemné
ak ho naklepeme
pokvapkáme olejom a necháme odstáť 24 hodín v chladničke. Z vajec spravíme volské oká a podávame ich na biftekoch. Podávame so zemiakovou slamou alebo zemiakovými hranolkami. Tanier obložíme kolieskami cibule a pridáme 1 lyžicu horčice. Bifteky výborne chutia aj s tatárskou omáčkou a opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.