500 g hovädzieho stehna
500 g bravčového pleca
100 g slaniny
120 g ryž
30 g cibule
na hrot noža citrónovej kôry
1 klinček
mleté čierne korenie
soľ. Na pekáč: 125 ml bieleho vína
250 ml kyslej smotany
200 ml vývaru z kostí
50 g masti alebo masla.
Bravčové a hovädzie mäso nakrájame na väčšie kusy
pomelieme a dáme do misy. Slaninu nakrájame na kocky a pridáme k mäsu. Ďalej pridáme opražnú ryžu
nastrúhanú citrónovú kôru
soľ
mleté čierne korenie
klinček
nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko dobre pomiešame. Potom z masy urobíme malé bochníčky
naukladáme ich do pekáča na rozpálenú masť a dusíme. Počas dusenia podlievame vývarom z kostí
bielym vínom a kyslou smotanou. Všetko dusíme ešte 45 minút. Hotové bochníčky poukladáme na misu
polejeme šťavou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.