750 g prerasteného bravčového bôčika s kožou
100 g bravčovej pečene
200 ml mlieka
1 vajce
2 žmle
olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
majorán
mletá rasca
1 lyžica Podravky
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Do bôčika urobíme zárez ostrým tenkým nožom tak
aby vznikla kapsa. Osolíme ho a naplníme plnkou. Otvor zašijeme bielou kuchynskou niťou (uzavrieme grilovacou ihlou). Mäso potrieme olejom
v ktorom sme rozmiešali pretlačený strúčik cesnaku
rascu a mletú červenú papriku. Dáme do pekáča
podlejeme vodou a pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia podlievame výpekom a potierame ochuteným olejom. Plnku spravíme následovne: Do nádoby dáme v mlieku namočené a vyžmýkané nakrájané žmle
pomletú bravčovú pečeň
cibuľu
cesnak
pridáme vajce
korenie
majorán
Podravku a všetko spolu vymiešame. Podľa potreby pridáme mlieko. Podávame s dusenou ryžou a zemiakovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.