300 g upečeného bravčového bôčika
50 g bravčovej šunky
4 lyžice nastrúhaného tvrdého syra
1 veľká nastrúhaná cibuľa
4 strúčiky cesnaku
drvená rasca
nadrobno nasekaná pažítka (alebo 6 reďkoviek)
soľ.
Upečený bravčový bôčik necháme vychladnúť a spolu s bravčovou šunkou ho pomelieme na mäsovom mlynčeku. Dáme do misky na vymiešanie nátierky a pridáme syr
cibuľu
rozotretý cesnak
podľa chuti rascu a soľ. Všetko dôkladne premiešame na hladkú nátierku. Ak je hustá
môžme ju rozriediť trochou výpeku z pečeného bravčového bôčika. Natierame na chlieb a dochucujeme nadrobno nasekanou pažítkou alebo umytými
na kolieska nakrájanými reďkovkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.