4 bifteky po 200 g
2 strúčiky cesnaku
6 lyžíc olivového oleja
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 200 g hovädzieho špiku
150 g nastrúhaného ovčieho syra
2 lyžice masla (alebo tuku)
4 paradajky
1 jablko
1 malá konzerva hľuzovky
1 menšia cibuľa
pár lístkov šalvie.
Bifteky umyjeme a dobre osušíme. Olej rozpálime na panvici a krátko v ňom opečieme nasekaný cesnak. Pridáme bifteky
podľa chuti opečieme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Na omáčku rozpálime na panvici maslo alebo tuk
pridáme nakrájanú cibuľu a olúpané jablko nakrájané na malé kocky. Opražíme do sklovita. Pridáme hovädzí špik nakrájaný na plátky
hľuzovky nakrájané nadrobno a krátko opražíme. Zmes osolíme a okoreníme. Paradajky olúpeme
nakrájame na kocky
položíme na osolené a okorenené bifteky a ozdobíme lístkami šalvie. Na to porozdeľujeme jablkovú zmes
posypeme nastrúhaným ovčím syrom a zapečieme v rúre alebo na grile.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.