250 g hovädzieho mäsa
200 g bravčového mäsa (bôčik)
250 g údeného mäsa
kyslá smotana
150 g paradajok
250 g hlávkovej (alebo kyslej) kapusty
100 g zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
200 g červenej repy (alebo cvikly)
ocot
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky
hovädzie môžme trochu naklepať. Do chladnej vody dáme najprv variť hovädzie a údené mäso spolu s červenou repou nakrájanou na rezance. Neskôr pridáme nakrájané bravčové mäso
osolíme a uvaríme domäkka. Potom pridáme nakrájanú kapustu a zeleninu. Polievku môžme zahustiť bledou zápražkou. Nakoniec ju osolíme
okoreníme a okyslíme
ale len vtedy
ak sme použili čerstvú hlávkovú kapustu. Podávame s kyslou smotanou a chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.