1000 g jahňacieho mäsa
80 g masla
1200 g hlávkovej kapusty
100 ml oleja
100 g mrkvy
1 cibuľa
1 zeler
2 petržleny
1 bobkový list
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
celé čierne korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Kapustu rozkrojenú na štvrťky dáme do osolenej vody
necháme prejsť varom a precedíme. Na rozpálenom oleji opečieme jahňacie mäso nakrájané na väčšie kusy. Opečené mäso vyberieme a na oleji po opekaní opražíme nasekanú cibuľu a zeleninu nakrájanú na rezance. Podlejeme vodou a 5 minút dusíme. V hlinenej nádobe ukladáme na seba striedavo vrstvy kapusty
mäsa a zeleniny. Pridáme bobkový list
celé čierne korenie
osolíme a podlejeme vodou. Rozpustené maslo zmiešame s mletou červenou paprikou a nalejeme navrch. Na sporáku privedieme do varu. Potom nádobu dáme do predhriatej rúry a pečieme 2 hodiny pri teplote 160 o C.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.