1 až 2 rybie hlavy bez žiabier
1000 g rozličných rýb
200 ml bieleho vína
2 paradajky
1 lyžička tymianu
1 bobkový list
200 ml oleja
3 cibule
1 mrkva
1 pór
1 cesnak
na hrot noža šafránu
feniklové lístky alebo podrvené feniklové semiačka
kúsok pomarančovej kôry
2 čajové lyžičky nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu
mrkvu
pór
nasekaný cesnak a fenikel. Pridáme rybiu hlavu a odrezky
bobkový list
tymian
zelenú petržlenovú vňať
pomarančovú kôru a všetko zalejeme bielym vínom. Osolíme
okoreníme
zalejeme primeraným množstvom vody a varíme asi 20 minút. Vývar precedíme
zeleninu pretrieme do iného hrnca
pridáme rozštvrtené paradajky
šafran
nevykostené ryby nakrájané na rovnako veľké kúsky a prudko varíme
kým ryby nezmäknú. Treba si dať pozor
aby sa nerozvarili! Podávame s hriankami natretými nátierkou rouille.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.