400 g predného hovädzieho mäsa
250 ml kyslej smotany
40 g masti
1 lyžica oleja
200 ml bieleho vína
100 g koreňovej zeleniny
mäsový vývar (instant)
30 g hladkej múky
citrónová šťava
1 lyžica horčice
1 bobkový list
tymian
celé čierne a nové korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na kocky
osolíme a okoreníme mletým korením. Pokvapkáme olejom
premiešame a necháme na 2 hodiny odležať. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na polovici masti
pridáme polovicu očistenej a nakrájanej koreňovej zeleniny. Opražíme
pridáme odležané mäso
premiešame a všetko spolu opečieme. Okoreníme celým čiernym a novým korením
pridáme bobkový list
tymian a citrónovú šťavu. Podlejeme vínom a trochou mäsového vývaru a udusíme do polomäkka. Zahustíme zápražkou
ktorú sme pripravili zo zvyšku masti
múky
dochutíme horčicou
prikryjeme a udusíme domäkka. Omáčku pretrieme cez sito
pridáme mäso a zvyšok koreňovej zeleniny
ktorú sme osobitne uvarili v slanej vode a nakrájali na rezance. Primiešame smotanu a zohrejeme. Podávame so žmľovou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.