400 g hovädzej sviečkovice
1 lyžica kyslej lahôdkovej smotany
50 g čerstvých húb
50 g sterilizovaného hrášku
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 cibuľa
40 g tuku
2 lyžice nastrúhaného čierneho chleba
mäsový vývar
mletá rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na rezne. Zľahka ich naklepeme a nakrájame na rezance. Nadrobno nakrájanú cibuľu zmiešame s nakrájanými hubami
osolíme
okoreníme
posypeme rascou a opražíme v rozpálenom tuku. Podlejeme mäsovým vývarom
primiešame paradajkový pretlak a na miernom plameni dusíme domäkka. Primiešame hrášok
nastrúhaný čierny chlieb a krátko podusíme. Napokon pokvapkáme kyslou smotanou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.