500 g bravčovej krkovičky
200 g nastrúhaného syra
250 ml červeného vína
40 ml koňaku
2 paradajky
4 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
tuk na pečenie
lyžica nasekaného oregana
1 čajová lyžička nasekanej šalvie
lyžica nasekanej bazalky
lyžica nastrúhanej citrónovej kôry
pol zväzku zelenej petržlenovej vňate
pol zväzku pažítky
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Olej zmiešame s nasekanými bylinkami
nastrúhanou citrónovou kôrou a koňakom a nalejeme na mäso. Marinujeme najmenej 12 hodín
pričom mäso viackrát obrátime. Tuk rozpálime v pekáči a opečieme v ňom mäso. Potom ho vložíme do rúry predhriatej na 220 oC a pečieme asi 60 minút. Počas pečenia podlievame červeným vínom. Paradajky olúpeme
zbavíme jadierok a nakrájame na malé kocky. Pridáme k nim vňate nasekané nadrobno
nastrúhaný syr a premiešame. Zmesou potrieme upečené mäso a ešte 10 minút zapečieme. Nakrájame na plátky a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.