4 bravčové kotlety
1 bravčová nožička
150 g bravčových koží
2 bielky
80 g koreňovej zeleniny
50 g cibule
125 ml octu
5 zrniek čierneho korenia
2 zrnká nového korenia
bobkový list
soľ.
Bravčové kotlety osušíme a na mastnej strane ich dvakrát narežme. V osolenej vode asi 2 hodiny varíme bravčové kož (bez tuku) a bravčovú nožičku
k nim potom pridáme na plátky nakrájanú koreňovú zeleninu
celé korenie
cibuľu
ocot a kotlety. Všetko varíme na miernom ohni
až kým kotlety nezmäknú. Potom ich vyberieme a zabalíme do vlhkej utierky
aby nevyschli. Tekutinu
v ktorej sa varili
precedíme
podľa chuti dosolíme a okyslíme. Zamiešame do nej rozmiešané bielky a na variči ju
stále šľahajúc metličkou
privedieme do varu. Potom rôsol odstavíme a o 15 minút precedíme. Kotlety naukladáme na hlbokú misu
zalejeme rôsolom a dáme stuhnúť na studené miesto. Podávame ozdobené citrónom a zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.