Bravčový bôčik
klobásové mäso
uvarený osolený hovädzí jazyk (môž byť aj bravčový)
bielky
kapia
cibuľa
masť
mleté čierne korenie
soľ.
Z čerstvého bravčového bôčika bez kosti
chrupiek a kož nakrájame plátky
ktoré z oboch strán naklepeme
osolíme a okoreníme. Ako plnku použijeme klobásové mäso
bielkovú omeletu
kapiu a nakrájaný údený varený jazyk. Plátok z bôčika zrolujeme a prudko opečieme zo všetkých strán na rozpálenej masti
do ktorej pridáme nakrájanú cibuľu a trocha mletej červenej papriky a dusíme domäkka. Po vychladnutí nakrájame na plátky. Podávame so zemiakmi a zeleninou podľa sezóny.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.