500 g bravčového pleca
3 až 4 vajcia
80 g masla alebo masti
500 g zemiakov
20 g cibule
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Umyté bravčové mäso nakrájame na rovnaké kúsky. Na panvici dozlata upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu
dáme do nej mäso
posolíme a dusíme
až kým sa šťava neodparí. Potom mäso podlejeme vriacou vodou a dusíme
kým nie je skoro mäkké. Šťavu necháme opäť vyvrieť
potom zamiešame do nej zvlášť uvarené olúpané a na väčšie kocky nakrájané zemiaky. Do toho prilejeme miešané surové vajcia
prisolíme
okoreníme mletým čiernym korením
zľahka premiešame a upečieme domäkka. Pozor
aby sa zemiaky nerozmrvili! Upečený pokrm dáme na misu v podobe kopčeka
ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame horúce s hlávkovým alebo zeleninovým šalátom alebo s miešaným kompótom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.