500 g bravčového mäsa zo stehna (alebo z pleca)
300 g širokých rezancov
3 veľké papriky
2 veľké póry
sójová omáčka
indonézsky výťažok z chilli papričiek (Sambal oelek)
ktorý môžme nahradiť feferónkami
2 cesnaky
200 ml oleja
soľ.
Papriky umyjeme
rozpolíme
zbavíme jadier a nakrájame na prúžky. Pór očistíme
nakrájame na krátke prúžky
široké asi 1 cm
spolu s nakrájanými paprikami udusíme na rozpálenom oleji do polomäkka a odložíme na teplé miesto. Rezance uvaríme v osolenej vode do polomäkka
precedíme
prelejeme studenou vodou
necháme odkvapkať
primiešame k polomäkkým paprikám a na miernom ohni zohrejeme. Na oleji opražíme nasekaný cesnak
pridáme nakrájané a trocha osolené mäso a rýchlo ho opečieme z obidvoch strán. Potom ho zalejeme sójovou omáčkou a dôkladne premiešame s rezancovou zmesou. Na tanieri si jedlo každý sám okorení výťažkom z chilli papričiek.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.