surové bravčové jazyky 6 kusov
1 väčša cibuľa
5ks bobkového listu
čierne korenie celé cca 10bobúl
malá lyžička červenej mletej papriky
masť
6-7 zemiakov
soľ
Jazyky umyjeme a dáme varit do veľkého hrnca s vodou
do ktorej sme pridali bobkové listy a čierne korenie celé. Varíme ich pokiaľ niesú mäkké. Necháme trochu vychladnúť očistíme od kože a nakrájame na kolieska. Vo väčšom kastróle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu a hodíme na ňu pripravené nakrájené jazyky
papriku mletú
podlejeme s vývarom /bobkový list a čierne korenie z vývaru môžeme vyhodit/a dusíme podla potreby/jazyky su už uvarené
len aby sa cibulka rozvarila a zmiešali sa chute/cca 15-20 minút. Ked je to podusené pridáme olúpané na kolieska nakrájané zemiaky a trošku soli
ked zemiačky zmäknú zahustíme prívarok lubovolne..........múkou alebo zemiakovou múčkou/pre bezlepkovu dietu/rozhabarkovanou v smotane alebo vode. Dochutíme troškou octu a soli
prípadne cukru.mňam
dobrú chuť.........
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.