4 plátky bravčového karé bez kostí (asi po 150 g)
2 vajcia uvarené natvrdo
125 ml červeného vína
20 ml koňaku
1 kyslejšie jablko
10 plnených zelených olív
50 g nasekaných mandlí
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
múka
2 až 3 lyžice olivového oleja
125 ml silného hovädzieho vývaru
štipka škorice
mleté čierne korenie
soľ.
Jablko a cibuľu čistíme. Z jablka vyberieme jadrovník. Jablko
cibuľu a odkvapkané olivy nakrájame
pomiešame s mandľami a dochutíme mletým čiernym korením a mletou škoricou. V mäse očistenom od blán a tuku urobíme hlbokú kapsičku a naplníme masou. Otvor uzavrieme
mäso potrieme mletým čiernym korením a soľou
obalíme v múke a opečieme v oleji. Potom polejeme horúcim vývarom a vínom
zakryjeme a necháme dusiť asi 8 až 10 minút. Mäso vyberieme a položíme na teplé miesto. Základ prevaríme
vmiešame paradajkový pretlak a koňak. Omáčku dochutíme
vajcia nakrájame. Mäso položíme na teplé taniere
polejeme omáčkou a posypeme nakrájaným vajcom. Ihneď podávame. Podávame so širokými rezancami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.