4 rezne bravčového karé bez kostí (po 130 g)
100 ml kyslej smotany
100 ml červeného vína
100 ml portského vína
1 fľaša čerešňového kompótu (500 g)
20 ml čerešňovej šťavy
1 lyžica maizeny
1 lyžica medu
1 lyžica ostrej horčice
ryža
ríbezle
broskyne
múka
3 lyžice sójového oleja
1 klinček
kajenské korenie
1 lyžica citrónovej šťavy
mleté čierne korenie
soľ.
Čerešne necháme odkvapkať a odkôstkujeme (ale nemusíme). Červené a portské víno zmiešame s čerešňovou šťavou
polovicu povaríme
pridáme klinček. Vložíme čerešne a necháme variť asi 4 až 5 minút. Zlejeme a tekutinu zvaríme na 100 ml. Spojíme zmiešanú čerešňovú šťavu s maizenou a ochutíme štipkou kajenského korenia
citrónovou šťavou a medom. Do rezňov z karé urobíme otvor
potrieme horčicou
naplníme čerešňami a pevne spojíme. Mäso posolíme
okoreníme a pečieme asi 5 minút na rozpálenom oleji. Často obraciame. Zvyšok čerešní dáme naspäť do prevarenej omáčky
pomiešame so smotanou a rýchlo prevaríme. Mäso dáme na misu a polejeme omáčkou. Podávame s ryžou (môž byť dochutená ríbezľami alebo broskyňami).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.