600 g bravčového karé bez kostí
150 g vareného údeného mäsa
150 g párkov
60 g slaniny
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
soľ.
Karé vykostíme
umyjeme
osušíme a ostrým tenkým nožom narežme v strede otvor. Opačnou stranou varešky urobíme do mäsa otvory
ktoré naplníme pásikmi údeného mäsa a olúpanými párkami. Mäso previažme hrubou niťou. Úenú slaninu nakrájame na malé kocky a rozpražíme. Na vzniknutej masti prudko opražíme naplnené mäso a pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu. Osolíme
okoreníme
potrieme rozotretým cesnakom a podlejeme. Dusíme prikryté vo vyhriatej rúre domäkka. Upečené mäso zbavíme nití
nakrájame na plátky a podlejeme precedenou šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.