400 g bravčového karé bez kostí
100 g čerstvých húb
1 vajce
1 vajce uvarené natvrdo
1 menšia kapia
1 cibuľa
60 g masti
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso rozkrojíme na 4 rezne
naklepeme
osolíme a okoreníme mletým korením. Na polovici masla speníme nadrobno nasekanú cibuľu
primiešame očistené huby a udusíme domäkka. Túto polovicu húb necháme na obložnie. Do druhej polovice húb primiešame rozšľahané surové vajce a spravíme riedku pražnicu
ktorú rozdelíme na rezne. Natvrdo uvarené vajce nakrájame na štvrťky a položíme na rezne. Kapiu nakrájame na hrubé rezance a tiež položíme na rezne. Takto obložné rezne zvinieme
spojíme ihlicou (alebo špáradlom) tak
aby plnka počas prípravy nevytiekla. Opražíme na druhej polovici masti
podlejeme a udusíme domäkka. Udusené naplnené karé obložíme udusenými hubami a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.