600 g bravčového karé bez kostí
100 g sušených sliviek
4 jablká
2 lyžice oleja
50 g masti
štvrť čajovej lyžičky štipľavej mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Kare vykostíme
umyjeme
osušíme a ostrým tenkým nožom narežme v strede otvor. Opačnou stranou varešky urobíme do mäsa tunel
ktorý naplníme vykôstkovanými
umytými slivkami. Mäso potom prudko opečieme zo všetkých strán. Osolíme
okoreníme
podlejeme vodou a zakryjeme. Pečieme do polomäkka. Pridáme olúpané
jadrovníkov zbavené jablká
ktoré sme nakrájali na osminky. Prisypeme zvyšok sliviek
opäť podlejeme a odokryté dopečieme domäkka. Počas pečenia mäso natierame olejom
v ktorom sme rozmiešali štipľavú mletú papriku. Mäso dáme na misu
nakrájame a môžme ozdobiť vetvičkami zelenej pažítky. Podávame s varenými zemiakmi alebo s čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.