600 g bravčového karé bez kostí
1 cibuľa
40 g masti
mäsový vývar
1 bobkový list
2 zrnká nového a 4 zrnká čierneho korenia
soľ. Šípková omáčka: 100 g šípok
40 g hladkej múky
30 g masti
mäsový vývar
1 čajová lyžička cukru
citrónová šťava
soľ.
Karé bez kostí umyjeme a nepokrájané prudko opečieme v rozpálenej masti. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu
bobkový list
korenie a soľ. Podlejeme mäsovým vývarom
prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry. Keď je mäso takmer mäkké
odokryjeme ho a dopečieme. Mäso potom nakrájame na plátky. Šípková omáčka: Na masti opražíme múku
zalejeme vývarom a uvedieme do varu. Pridáme rozvarené a pretreté šípky
cukor
soľ a podľa chuti citrónovú šťavu. Podávame s kysnutou knedľou a so šípkovou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.