1000 g karé zvinutého ako roláda
kyslá smotana
20 ml slivovice
100 g sliviek bez kôstok
2 až 3 zrelé broskyne
2 lyžice oleja
250 ml mäsového vývaru
1 lyžica majoránu
mleté čierne korenie
soľ.
Slivky polejeme slivovicou a vodou tak
aby boli zaliate. Tak ich necháme stáť niekoľko hodín. Mäso vcelku previažme a potrieme majoránom
mletým čiernym korením a soľou a opečieme. Oblejeme horúcim vývarom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 60 minút a častejšie obraciame. Broskyne očistíme
vykôstkujeme a rozkrojíme na polovice. Slivky necháme odkvapkať
oboje dáme k mäsu a necháme ešte 15 minút piecť. Vo vypnutej rúre necháme stáť ešte 8 až 10 minút. Šťavu dochutíme. Odstránime špagát z mäsa
odrežme niekoľko kusov a aj so zvyškom mäsa dáme do misy. Polejeme troškou šťavy s ovocím. Zvyšok šťavy podávame zvlášť. Podávame so zemiakmi
ktoré sme uvarili v šupke a posypali rascou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.