4 rezne z bravčového karé s kosťou
100 g ementálu (alebo parmezánu)
2 lyžice pikantného kečupu
4 strúčiky cesnaku
50 g tuku
nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Rezne umyjeme
osušíme a naklepeme. Z oboch strán potrieme polovicou rozotretého cesnaku so soľou a okoreníme. Opražíme v rozpálenom tuku. Oheň potom stíšime a dopečieme domäkka. Mäkké rezne uložíme na misu a ihneď posypeme nastrúhaným syrom. Pokvapkáme kečupom
posypeme zvyškom nadrobno nasekaného cesnaku a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a s tatárskou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.