450 g bravčového bôčika (môž byť aj plece)
40 g masla
450 g mrkvy (alebo inej zeleniny)
50 g cibule
20 g múky
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Nadrobno nakrájanú cibuľu
upražíme na masle a zalejeme vodou. Do nej vložíme bravčové mäso nakrájané na kocky
posolíme
okoreníme a chvíľu dusíme. Potom pridáme k mäsu očistenú mrkvu nakrájanú na tenké kolieska
alebo rezance. Znova všetko podusíme. Keď mäso zmäkne
šťavu zahustíme zápražkou a necháme ešte dobre povrieť. Pred podávaním ešte podľa chuti dosolíme. Pridáme mleté čierne korenie a primiešame zelenú petržlenovú vňať. Takto môžme pripraviť bravčové kocky i s kalerábom
kvakou a kelom (kel najprv sparíme a nasekáme).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.