800 g bravčového kolena
1 údená klobása
100 ml kyslej smotany
100 ml vína
1 cibuľa
2 zelené papriky
2 paradajky
50 g masla
mleté čierne korenie
soľ.
Bravčové koleno umyjeme
potrieme soľou a na oleji opečieme zo všetkých strán. Opečené koleno vyberieme a odložíme na teplé miesto. Cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na masle. Pridáme zelenú papriku nakrájanú na pásiky a dusíme asi 10 minút. K paprike dáme olúpané a nakrájané paradajky. Po chvíli pridáme klobásu nakrájanú na tenké plátky. K zelenine vložíme koleno
ochutíme
podlejeme vodou a dusíme asi 1 hodinu. Nakoniec prilejeme víno a 5 minút povaríme. Odložíme z ohňa a vmiešame kyslú smotanu. Podávame s ryžou alebo s varenými zemiakmi poliatymi roztopeným maslom a ozdobenými nasekanou cibuľou a petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.