4 bravčové kotlety
6 lyžíc masla
pol červenej papriky
pol zelenej papriky
pol baklažánu
1 malá konzerva olúpaných paradajok
100 g miešaných olív
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
múka
3 lyžice ovocného octu
pol zväzku oregana
pol zväzku pažítky
vegeta
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou
osušíme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou. Maslo rozpálime v hrnci
mäso v ňom opečieme
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle opečieme cesnak rozotretý so soľou. Zeleninu očistíme
umyjeme
nakrájame na malé kocky
pridáme k opečenému cesnaku a opražíme do sklovita. Pridáme paradajky a olivy
prikryjeme a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
ochutíme ovocným octom
cukrom a vegetou a primiešame nasekané oregano a pažítku. Kotlety dáme na taniere
polejeme ich omáčkou a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.