750 g prerasteného bravčového pleca
200 ml červeného vína
2 lyžice oleja (alebo masla)
2 čajové lyžičky podrveného koriandra
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso nakrájame na malé kocky
dáme do misy
pridáme červené víno
osolíme
okoreníme
premiešame
prikryjeme a necháme odležať v chladničke niekoľko hodín. Mäso občas trocha premiešame. Pred prípravou ho vyberieme
necháme odkvapkať
dáme do hlbokej panvice na rozpálený olej a prudko opekáme
až kým mäso nie je hnedé a mäkké. Upečené mäso preložíme na zohriatu misu
marinádu z mäsa vlejeme do panvice a polovicu z nej necháme vyvariť. Nakoniec mäso dáme naspäť do panvice s marinádou
hodne posypeme koriandrom a trochu zohrejeme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.