500 g bravčového mäsa (najlepšie zo stehna)
2 vajcia
100 ml bieleho vína
250 g špenátu
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica podrvených chilli papričiek (alebo feferóniek)
1 čajová lyžička glutasolu
2 lyžice škrobovej múčky (solamyl)
200 ml hovädzieho vývaru
1 lyžica oleja
olej na opečenie
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené mäso zbavíme tuku
nakrájame v smere vlákien na tenké plátky
namočíme do zmesi soli
škrobovej múčky a ušľahaných vajec a necháme chvíľu odležať. Na panvici zohrejeme olej
dáme doň pripravené mäso
trocha ho opečieme a vyberieme. Do tej istej panvice vložíme sparený špenát
posypeme ho glutasolom a zalejeme vývarom
sójovou omáčkou a vínom. Potom pridáme opečené mäso
všetko dobre premiešame a udusíme domäkka. Hotové mäso preložíme na zohriatu misu. Do panvice pridáme olej
mleté čierne korenie
podrvené chilli papričky alebo feferónky
rýchlo opražíme a nalejeme na mäso uložné na mise.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.