700 g bravčového stehna
40 g slaniny
250 ml kyslej smotany
50 g masla
100 g zeleniny (zeler
mrkva
petržlen)
20 g múky
1 citrón
4 zrnká čierneho korenia
2 zrnká nového korenia
trocha tymianu
10 g cukru
soľ.
Umyté bravčové mäso zo stehna prešpikujeme slaninou a posolíme. Na panvici na rozpálenom masle (masti) a zvyšku slaniny opražíme na kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu
čierne korenie
nové korenie a tymian. Na to vložíme mäso
podlejeme vývarom a dusíme najprv pod pokrievkou
potom neprikryté upečieme z oboch strán dočervena. Mäkké stehno nakrájame a dáme na panvicu. Šťavu zahustíme kyslou smotanou
v ktorej sme rozmiešali múku a citrónovú šťavu
potom omáčku zafarbíme nažlto upražným cukrom
necháme ju zovrieť a precedenú nalejeme na mäso
ktoré v omáčke ešte chvíľu povaríme. Podávame s haluškami alebo s knedľou. Môžme podávať aj so zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.