600 g bravčového mäsa z pleca
2 čajové lyžičky karí korenia
150 ml kyslej smotany
100 ml bieleho vína
1 jablko
1 väčšia cibuľa
1 strúčik cesnaku
4 lyžice oleja
hladká múka na pomúčenie mäsa
150 ml mäsového vývaru (instant)
citrónová šťava
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Obalíme v karí korení
potom v múke a opražíme na polovici oleja. Miešame
aby sa neprepieklo. Nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak speníme na zvyšku oleja. Podlejeme vínom
vývarom a dusíme na miernom ohni asi 1 hodinu. Mäso potom vyberieme
položíme na tanier a odložíme na teplé miesto. Omáčku pretrieme cez sito a dáme naspäť do hrnca. Zohrejeme ju a postupne vymiešame s kyslou smotanou
zvyškom karí korenia a nahrubo nastrúhaným jablkom. Osolíme
dochutíme citrónovou šťavou a ešte povaríme 10 až 15 minút. Do omáčky vložíme mäso a zohrejeme. Podávame s varenými zemiakmi alebo cestovinami. Zapíjame ľahším bielym vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.