700 g bravčového stehna
50 g masla
250 ml bieleho vína
50 g čerstvej zeleniny
120 g koreňovej zeleniny (zeler
mrkva
petržlen)
80 g cibule
20 g múky
5 zrniek čierneho korenia
2 zrnká nového korenia
1 bobkový list
tymian
mleté čierne korenie
soľ.
Plátky z bravčového stehna naklepeme z oboch strán a vložíme ich do porcelánovej nádoby. Biele víno necháme zovrieť s očistenou koreňovou zeleninou nakrájanou na kolieska
s cibuľou a korením a vychladnuté nalejeme na stehno. Potom všetko prikryjeme a dáme na 2 až 3 dni do studenej miestnosti odležať. Každý deň mäso dvakrát obrátime. Na panvici opražíme na masle alebo masti čerstvú nakrájanú zeleninu s cibuľou a korením. Odležané stehno z vína vyberieme
posolíme
vložíme do opražnej zeleniny a dusíme. O chvíľu podlejeme vínom
v ktorom bolo mäso naložné a vriacou vodou a dusíme
až kým mäso nezmäkne. Mäso zo stehna pokrájame
šťavu poprášime múkou
necháme povrieť a precedenú nalejeme na nakrájané mäso.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.