600 g bravčového mäsa zo stehna (alebo z lopatky)
250 ml smotany
2 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
1 cibuľa
40 g masti
30 g hladkej múky
mäsový vývar
citrónová šťava
cukor
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
1 bobkový list
2 zrnká nového korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
osolíme
okoreníme mletým korením a zo všetkých strán opražíme. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu
očistenú a umytú koreňovú zeleninu
bobkový list a nové korenie. Podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Keď je mäso mäkké
vyberieme ho. Odstránime koreniny - okrem mrkvy
ktorej si trochu necháme. Šťavu a zvyšnú zeleninu pretrieme
zahustíme múkou a povaríme. Pridáme smotanu
osladíme
okyslíme a zamiešame nasekanú petržlenovú vňať. Mäso nakrájame
poukladáme na misu a polejeme pripravenou omáčkou. Podávame s kysnutou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.