400 g bravčového mäsa z lopatky (alebo zo stehna)
200 ml dezertného červeného vína
1 lyžica kečupu
20 g hladkej múky
40 g masti
mäsový vývar
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne a potom na hrubšie rezance. V rozpálenej masti opražíme dozlata. Osolíme
okoreníme
posypeme mletou červenou paprikou a podlejeme vínom. Udusíme domäkka. Keď je mäso mäkké
šťavu vydusíme na tuk a zaprášime múkou. Všetko opražíme
podlejeme mäsovým vývarom a chvíľu povaríme. Nakoniec dochutíme kečupom. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.