400 g bravčovej krkovičky
2 čajové lyžičky mletej rasce
1 lyžica kečupu
30 g hladkej múky
50 g masti
mleté čierne korenie
soľ.
Krkovičku opečieme vcelku na rozpálenej masti zo všetkých strán. Osolíme
okoreníme
posypeme rascou a podlejme vodou. Zakryjeme a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Krátko pred dopečením mäso odkryjeme
pridáme kečup a necháme odokryté. Počas pečenia podľa potreby podlievame horúcou vodou
alebo mäsovým výpekom. Upečené mäso vyberieme
šťavu precedíme
zahustíme múkou a varíme ešte asi 20 minút. Hotové mäso nakrájame na plátky
a polejeme omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi a s ovocným kompótom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.