600 g bravčového pleca bez kož
125 ml kyslej smotany
4 lyžice masla
125 ml bieleho vína
125 ml octu
1 zväzok reďkovky
4 mladé póry (iba biela časť)
1 cibuľa
4 lyžice sójového oleja
1 vetvička estragónu
pažítka
zelená petržlenová vňať
cukor
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso vcelku očistíme a vložíme do nádoby. Vymiešame olej s octom
mletým čiernym korením
soľou a cukrom. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu
nadrobno nakrájanú reďkovku a byliny. Mäso polejeme touto marinádou a necháme ho v nej ležať asi 1 deň. Niekoľkokrát ho obrátime. Potom mäso vyberieme a osušíme. Mäso opečieme v masle a zalejeme štvrtinou moridla. Zakryté v stredne teplej rúre necháme asi 60 minút piecť. Postupne pridávame moridlo. Po 45 minútach pridáme očistený pór nakrájaný na kolieska a spolu dopečieme. Mäso vyberieme a odložíme zakryté na teplé miesto. Šťavu prevaríme a zmiešame so smotanou. Mäso nakrájame na plátky a dáme na misu. Zeleninu s pórom podávame zvlášť. Na prípravu možno použiť aj iné mäso (zo stehna)
prípadne i hovädzie zadné mäso
vtedy však použijeme červené víno. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.