400 g bravčového mäsa z lopatky
250 g baklažánov
100 g údeného syra
1 vajce
100 ml mlieka
50 g masti
tuk na vymastenie ohňovzdornej misy
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
karí korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne a naklepeme. Potom ho nakrájame na hrubšie rezance
ktoré opražíme v rozpálenej masti. Osolíme
okoreníme. Mäso potom vyberieme. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti a pridáme očistené
na plátky nakrájané baklažány. Opražíme
posypeme karí korením a striedavo s opražným mäsom naukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Úený syr nastrúhame
rozmiešame s mliekom a rozšľahaným vajcom
zalejeme mäso s baklažánmi a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s dusenou ryžou
posypané petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.