250 g bravčového mäsa
500 g miešaného pomletého mäsa
niekoľko plátkov slaniny
200 ml bieleho vína
1 hlávka bielej kapusty
2 cibule
100 g bravčovej masti
1 lyžica rasce
mleté čierne korenie
soľ.
Vonkajšie listy kapusty odstránime
hlúbik vyrežme
kapustu namočíme na asi 15 minút do vriacej vody
necháme odkvapkať a asi 10 najväčších listov odoberieme. Zvyšok kapusty nakrájame na prúžky. Na rozohriatej masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno
pridáme mäso nakrájané na kocky
pomleté mäso a všetko spolu opečieme. Potom pridáme nasekanú kapustu
osolíme
okoreníme
prisypeme rascu
prilejeme biele víno a dusíme asi 10 minút. Medzitým ohňovzdornú misu dobre vymastíme tukom a vyložíme listami z kapusty
na ktoré urovnáme mäsovú zmes
prikryjeme ju znova kapustovými listami
na ktoré položíme plátky slaniny a všetko ešte trocha pokvapkáme bravčovou masťou. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 45 minút. K jedlu sa veľmi dobre hodí pivo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.