Pol bravčovej hlavy (alebo 1 veľké koleno)
250 g krúp
100 g koreňovej zeleniny
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica masti
ďumbier
majorán
2 zrnká čierneho korenia
soľ.
Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s nakrájanou zeleninou
očistenou 1 cibuľou a čiernym korením. Mäkké mäso vykostíme a nakrájame na malé kúsky. V osolenej vode uvaríme krúpy domäkka. Precedíme
necháme odkvapkať
pridáme ďumbier
rozotretý cesnak a premiešame. Na masti opražíme druhú cibuľu
ktorú sme nasekali nadrobno. Pridáme mäso a krúpy. Opražíme
podľa potreby podlejeme trochou vývaru z mäsa a dochutíme majoránom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.