400 g bravčového mäsa z pleca
200 ml kyslej smotany
2 sterilizované sladkokyslé uhorky
2 cibule
1 lyžica horčice
30 g hladkej múky
40 g masti
nadrobno nasekaná pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na plátky
jemne naklepeme a nakrájame na rezance. Za stáleho miešania opražíme na masti. Osolíme
okoreníme a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu. Opražíme
podlejeme vodou a pridáme horčicu. Chvíľu podusíme. Zahustíme múkou
ktorú sme nasucho opražili. Pridáme na plátky nakrájané sladkokyslé uhorky a povaríme. Napokon pridáme kyslú smotanu a pažítku. Podávame s varenými zemiakmi alebo dusenou ryžou premiešanou so sterilizovaným hráškom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.