400 g bravčového mäsa z pleca
250 g mladých kalerábov
60 g údenej slaniny
100 ml smotany
1 lyžica oleja
20 g hladkej múky
mäsový vývar
1 čajová lyžička cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Na rozškvarenej slanine opražíme. Osolíme
podlejeme vývarom
zakryjeme a udusíme do polomäkka. Pridáme nakrájané mladé kaleráby a udusíme takmer domäkka. Z oleja a múky urobíme bledú zápražku
zahustíme ňou mäso s kalerábmi. Povaríme ešte 20 minút. Potom okoreníme
osladíme a primiešame smotanu. Jedlo má byť husté. Podávame so zemiakovou kašou alebo s dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.