220 g chudého bravčového mäsa (nakrájaného na kúsky)
2 čajové lyžičky vína Šao-sing
220 g šanghajskej nakladanej miešanej zeleniny v slanom náleve
50 g vylúpaného zeleného hrášku
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
olej
1 čajová lyžička sezamového oleja
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nasekaného na kúsky)
pol čajovej lyžičky cukru
mleté čierne korenie
soľ.
Zmiešame kukuričný škrob a štipku soli. Pridáme bravčové mäso a necháme ho asi 15 minút stáť. Vo woku rozpálime olej a bravčové mäso fritujeme asi 3 minúty. Vyberieme ho a necháme odkvapkať. Olej odložíme na ďalšie použitie. Opäť rozpálime wok a prilejeme 2 čajové lyžičky fritovacieho oleja. Za stáleho miešania pražíme ďumbier a zelený hrášok asi 1 minútu. Pridáme bravčové mäso a posypeme ho cukrom
prilejeme víno
osolíme a okoreníme čiernym korením podľa chuti. Miešame a pražíme ešte 1 minútu a pridáme dobre odkvapkanú nakladanú zeleninu. Necháme ju zohriať a potom zľahka zamiešame. Pokvapkáme sezamovým olejom a podávame ako prílohu alebo na vrstve opražných rezancov.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.