400 g bravčovej krkovičky
250 g ružičkového kelu
1 cibuľa
40 g masti
2 lyžice strúhanky
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne a naklepeme. Osolíme
okoreníme a v rozpálenej masti opečieme z oboch strán. Podlejeme horúcou vodou
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
zakryjeme a dusíme takmer domäkka. V osolenej vode uvaríme ružičkový kel. Precedíme
necháme odkvapkať
primiešame k mäsu a spolu dodusíme domäkka. Potom posypeme strúhankou
ktorú sme nasucho opražili a zohrejeme. Hotové posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.