600 g bravčového karé bez kostí
1 cibuľa
40 g masti
4 zrnká čierneho korenia
2 zrnká nového korenia
1 bobkový list
mäsový vývar
soľ. Šípková omáčka: 30 g masti
40 g hladkej múky
mäsový vývar
100 g šípok
1 čajová lyžička cukru
citrónová šťava
soľ.
Karé bez kostí vcelku prudko opečieme v rozohriatej masti zo všetkých strán
osolíme
pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska
čierne a nové korenie a bobkový list. Podlejeme mäsovým vývarom
prikryjeme a dáme do vyhriatej rúry. Keď je mäso takmer mäkké
odkryjeme ho a dopečieme. Mäkké mäso nakrájame na plátky a podávame ho so šípkovou omáčkou. Šípková omáčka: Na masti opražíme múku
zalejeme vývarom a uvedieme do varu. Pridáme rozvarené a pretreté šípky
soľ
cukor a podľa chuti citrónovú šťavu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.