400 g bravčového mäsa z pleca
150 g mladej tekvice
1 paradajka
2 zeleninové papriky
2 cibule
50 g masti
mäsový vývar
nakrájaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ. Pražnica: 4 vajcia
1 lyžica masti
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti
pridáme nakrájané mäso
osolíme a okoreníme. Zakryjeme a dusíme najprv bez podlievania. Primiešame nakrájané papriky
potom na kocky nakrájanú tekvicu a paradajku. Podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Z masti a vajec pripravíme riedku pražnicu
ktorou obložíme udusené mäso so zeleninou. Nakoniec posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.