400 g bravčovej krkovičky
250 g zelenej fazuľky
70 g údenej slaniny
paradajky
1 cibuľa
1 čajová lyžička hladkej múky
mäsový vývar
nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
karí korenie
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na rezne a naklepeme. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a poprášime múkou. Slaninu nakrájame na malé kúsky a rozpražíme. Na masti prudko opražíme pripravené rezne z oboch strán. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata. Fazuľové struky nakrájame
uvaríme v slanej vode do polomäkka a precedíme. Potom ich primiešame k mäsu. Podlejeme horúcim vývarom
pridáme karí korenie
prikryjeme a dusíme. Keď je mäso takmer mäkké
pridáme paradajky
petržlenovú vňať a dodusíme. Podávame s hranolkami alebo s dusenou ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.